January 22, 2022

Како да добиете работа во Шведска? Краток водич за луѓето кои бараат работа

Шведска е скандинавска држава со десетинаилјади острови, прекрасни шуми и заледени врвови. Стокхолм е главен град на Шведска. Се состои од 14 острови. Се проценува дека во земјата живеат околу 11 милиони граѓани.

Што се однесува на платите во Шведска и за тоа како може да се дојде до работа во Шведска, постојат многу извори од каде можете да се пријавите за работа.

Најпосакуваниот начин за барање работа во Шведска ќе биде со помош на Шведската јавна агенција за вработување (Arbetsförmedlingen). Обезбедува информации, насоки и помош. Потоа, тука се многуте работни места во приватна сопственост кои се вообичаени во Шведска.

Овие веб-локации обично имаат огласи за работа (често на шведски) како и функции за поставување на вашата биографија. Достапни се многу веб-страници за кариера преку кои можете да аплицирате за работа преку Интернет. Покрај тоа, има многу различни работни места достапни во Шведска, како што се настава (англиски), работни места за испорака, работни места со скратено работно време и многу повеќе. Можете да аплицирате за работа и oд дома, како и откако ќе пристигнете во Шведска (ако сте странец кој оди во Шведска на работа).

Едни од подобрите веб страни за да се најде работа во продолжение:

rierbuilder.se, europelanguagejobs.com, Gradupeland.com, jobb.blocket.se, jobbland.se, jobbmaskinen.se, jobbsafari.se
LinkedIn-ov portal za traženje posla, metrojobb.se, monster.se, neuvoo – globalni izvor posla, stepstone.se, studentjob.se,

thehub.io, thelocal.se/jobs, uptrail.com