January 23, 2022

ГАЛЕРИJA Видео: Како изгледа селото на Дедо Мpаз во Лапонија

Рованиеми се наоѓа во Лапонија, најсеверната провинција во Финска. Тоа е местото каде што Дедо Мраз живее и го поминува времето во читање искрени детски писма исполнети со многу желби и ветувања за подобро поведение, но и местото од кое властите умеат да направат блескава туристичка атракција.

Тие направиле едно прекрасно село кое изгледа како да е излезено од детските фантазии за домот на Дедо Мраз, со сиот божиќен и новогодишен амбиент кој може да се посака. Местото е отворено за посета во текот на целата година.

Видеото од оваа магија во Финска во продолжение