January 23, 2022

ОВА Е НАЈНОВА ВЕСТ: Земјотрес од 5,8 степени според Рихтер ја СТРЕСЕ Македонија

Според ЕМСЦ земјотресот бил со јачина од 5.5 степени според Рихтеровата скала а неговиот епицентар бил на 137 километри јужно од главниот град Скопје.

Според ЕМСЦ потресот е регистиран со јачина од 5,8 според Рихтер.

Според Европската сеизмолошка опсерваторија, епицентарот на земјотресот со магнитуда од 5,8 степени бил во Грција, на 5 км североисточно од Лерин. Кусо по првиот следеле и уште два послаби потреса од 3,5 и 4,2 степени.