October 6, 2022

Весна Петрушевска извести за нејзиниот татко: Ужасно ми е тешkо, нека ти е светол nатот, одмори се

Актерката Весна Петрушевска на социјалните мрежи објави дека утринава почиnaaл нејзиниот татко, Кирил Петрушевски.

Петрушевска со емотивни зборови јавно се прости од својот татко.

„Ужасно ми е тешко и нема никогаш да престане да нѝ недостасува твојата широка насмевка, исклучителниот дух и несебичната љубов. Те сакам тато, те сакам затоа што беше нежен со нас, со внуците Ема, Јана, Мина и Кирил, со зетот Џоле, со Вики. Ќе ми недостасува восхитот на љубовта која ја имавте со мама Сашка, вечни тинејџерии, прва љубов која инспирираше. Те сакаме бескрајно! Нека ти е светол патот татичко, одмори се“, напиша Бејби.

Како што пишува Весна, погребот ќе се одржи во сабота на гробиштата Бутел.

„Ги известуваме сите пријатели кои сакаат да се поздрават со Кики може да дојдат во сабота на 11-ти декември во капела од 12-13 часот во Бутел во една од нивните капели“.