October 6, 2022

На денот на венчавката баба ми ми даде совети кои ми го променија животот

Ако имате проблеми во бракот, со децата, можеби треба да послушате неколку совети од поискусните.

Ова се советите кои ми ги даде баба ми на венчавката, пред 30 години. Како поминуваше времето, ми помогнаа да ги надминам брачните кризи, да избегнам деструктивни конфликтни ситуации, да ја одржам љубовта и да израснам прекрасни деца

Не се карајте со мажот пред децата. Во спротивно нема да ве почитуваат и двајцата ќе го изгубите авторитетот. Резултат на тоа е непочитување и непослушни деца.

Мажите се подготвени да помогнат но не сакаат наредби. Само кажете му на фин начин што треба да прави и ќе го направи тоа што ќе посакате. Најголема вредност е семејниот мир. Задржете го, бидете во состојба да простите и да прозборите први. Не чистете ако сте лошо расположени. Ако не сте во мир со себе само ќе направите уште поголем хаос.

Не бидете мрзеливи за учење нови нешта. Само образована мајка може да има паметни и добро воспитани деца.
Не бидете љубоморни за да не го уништите семејството. Ако сопругот ја сака и почитува својата жена, тогаш никогаш нема да ја изневери.

Секогаш подгответе вкусна страна и убаво украсете ја. Мажот не е животно кое само јаде што ќе му се сервира.
Почитта е главен предуслов за среќно семејство. Ако постои почит, ќе има и љубов која трае вечно.