October 6, 2022

ЗАПОЧНА ДА ВРНЕ ДОЖДОТ И СНЕГОТ – на овие места вечерва снег паѓа без престан, бидете внимателни! (ФОТО)

ЗАПОЧНА ДА ВРНЕ ДОЖДОТ И СНЕГОТ – на овие места вечерва снег паѓа без престан, бидете внимателни! (ФОТО)

Дождот започна да врне во Скопје, како и во останатите пониски делови низ земјава, додека снег паѓа на повисоките планини и ски центри


Според камерите на „Skimacedonia“ во овие моменти снег врне на Попова Шапка, додека во Маврово за жал врне дожд на пониските делови

Снег врне и на Пелистер и ски центарот Нижополе, додека во Крушево и Пониква на камерите во овој момент не се гледа дали врне снег или дожд.

Метеоролозите сепак снег најавуваат и за време на викендот особено на повисоките места.