October 6, 2022

ВО СОН ПОЧИНA ЛЕГЕНДАРНИОТ ПЕЈАЧ Агресивната болест брзо го покоси – семејството во тага и неверување (ФОТО)

Велика Британија загуби еден од своите најталентирани музичари откако Џон Мајлс почиnaa на 72-годишна возраст.

Џон, кој се прослави со својот светски хит „Music Was My First Love And It Will Be My Last“, почиnа мирно во сон во семejната куќа, потврди неговиот менаџер.

Пејачот почина во неделата по кратко боледување на 72-годишна возраст во родниот град Њукасл.

Во текот на неговата кариера, Џон играше со мноштво уметници од Тина Тарнер, Џими Пејџ, Џо Кокер до Андреа Бочели.

Неговиот менаџер и оддаде почит на покојната ѕвезда опишувајќи го како „љубезен“ и „нежен“ пејач